Α.Σ. Ερυθρών : Ενίσχυση ζωοτροφών: Δημοσιεύθηκε ο προσωρινός πίνακας δικαιούχων.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ότι δημοσιεύθηκε ο προσωρινός πίνακας δικαιούχων (παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων) για το Μέτρο 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», δηλαδή για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών.

Φωτογραφία Α.Σ. Ερυθρών

Αν και μέχρι στιγμής το ΥΠΑΑΤ δεν έχει ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της πληρωμής, την οποία περιμένουν οι κτηνοτρόφοι, η «ΥΧ» πραγματοποίησε ρεπορτάζ βάσει του οποίου προκύπτει ότι οι δικαιούχοι θα δουν σύντομα το… χρώμα του χρήματος.

Όλα αυτά σε μια δύσκολη περίοδο για τους παραγωγούς, που το κόστος παραμένει σε υψηλά επίπεδα και με δεδομένο ότι αρκετοί είδαν μειώσεις στην Εξισωτική.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα στην πλατφόρμα υποβολής ενίσχυσης του Μέτρου 22 ολοκληρώθηκαν τελικά στις 10 Ιανουαρίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων. Αυτό, μετά από παράταση που δόθηκε λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν για τη λειτουργικότητα, αλλά και για ασάφειες της εν λόγω πλατφόρμας, σύμφωνα με κτηνοτρόφους και μελετητές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα προσωρινά αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://m22.opekepe.gr/.

Έως το τέλος του μήνα η πληρωμή, λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Από το ρεπορτάζ της «ΥΧ» και βάσει του πλαισίου που διέπει την υλοποίηση του μέτρου προκύπτει ότι μετά τη δημοσίευση του προσωρινού πίνακα ακολουθεί μια περίοδος ενστάσεων διάρκειας πέντε ημερών και, εν συνεχεία, ακόμα πέντε ημέρες μέχρι να πραγματοποιηθεί η πληρωμή.

Οι εκτιμήσεις της διοίκησης του Οργανισμού Πληρωμών είναι ότι το αργότερο εντός δέκα ημερών από σήμερα θα πληρωθούν οι δικαιούχοι τα ποσά που τους αναλογούν για το Μέτρο 22 της στήριξης για τις ζωοτροφές.

Από : Ύπαιθρος χώρα