Α.Σ. Ερυθρών : ΚΑΠ: Πήραν ΦΕΚ οι πρώτες εφαρμοστικές αποφάσεις

Εκκρεμεί η υπογραφή διάταξης που θα συμπληρώσει το εφαρμοστικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ

Εργασία άροσης από τον Α.Σ. Ερυθρών

Οι δύο πρώτες αποφάσεις, με τις οποίες καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2023-27 σε ότι αφορά τις  παρεμβάσεων άμεσων ενισχύσεων, καθώς και την εφαρμογή της βασικής εισοδηματικής στήριξης, της συμπληρωματικής αναδιανεμητικής εισοδηματικής στήριξης και της συμπληρωματικής εισοδηματικής στήριξης για νέους αγρότες δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε αναλυτικά τα ΦΕΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Με την έκδοση των αποφάσεων αυτών ορίζεται ο βασικός κορμός του πλαισίου εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα, βάση του οποίου θα αξιοποιηθούν τα 19,3 δισ. ευρώ της ΚΑΠ της περιόδου 2023-2027.

Συγκεκριμένα με τις παραπάνω αποφάσεις που αφορούν τον Πυλώνα Ι της ΚΑΠ καθορίστηκε το πλαίσιο εισροών 1,9 δισ. ευρώ ανά έτος για την περίοδο 2023-2027. Χρήματα που θα αξιοποιηθούν για τη στήριξη και εκσυγχρονισμό της αγροτικής μας παραγωγής. Παράλληλα, διαμορφώνεται και το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε, μόνο 5 έχουν ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο των πληρωμών τους. Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και η υπογραφή επόμενης διάταξης που θα συμπληρώσει το εφαρμοστικό πλαίσιο.

Από το in.gr