Α.Σ. Ερυθρών : Συνάντηση με πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Σήμερα 21/08/2022 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερυθρών με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Σταμενίτη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της περιφέρειας Δυτικής Αττικής κος Κότσιρας Γεώργιος , ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας –Ειδυλλίας κος Παγώνης Δημήτριος , ο πρόεδρος του Α.Σ. Ερυθρών κος Γέρου Γεώργιος και ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού κος Χύτας Κωνσταντίνος. Την συνάντηση απασχόλησαν τα εξής θέματα :
1) Κόστος παραγωγής
2) Προβληματικές πληρωμές έτους 2022
3) Θεσμικά ζητήματα.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερυθρών δεν περιορίστηκαν μόνο στην επισήμανση των προβλημάτων αλλά κατέθεσαν στην πολιτική ηγεσία και υπόμνημα προτάσεων, οι οποίες- κατά την άποψη του Α.Σ. Ερυθρών- δύνανται να απαντούν στη θεματολογία της συνάντησης. Ενδεικτικά, προτάθηκαν τα εξής:
1) Παροχή αφορολόγητου πετρελαίου κίνησης για αγροτική χρήση στους αγρότες .
2) Αναμόρφωση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, προτάθηκε η καλύτερη στελέχωση των οργανισμών , η συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων με μόνιμο εκπρόσωπο της Εθ.Ε.Α.Σ και η ανάληψη της διαδικασίας διεκπεραίωσης του ΟΣΔΕ από την επίσημη Τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση ( ΕΘ.Ε.Α.Σ.)
3) Παροχή γενναίων κινήτρων συμμετοχής στα συλλογικά σχήματα και κατάργηση διατάξεων και άρθρων που δυσχεραίνουν την δημιουργία ισχυρών ομάδων και συνεταιρισμών. Συγκεκριμένα ζητήθηκαν βελτιώσεις στο άρθρο 15 του νόμου 4935/2022 και του πλαισίου που διέπει τη σύσταση ομάδων παραγωγών.
4) Προτάσεις από τον Α.Σ. Ερυθρών για τα οικολογικά σχήματα.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Σταμενίτη για την αποδοχή του αιτήματός μας για τη δια ζώσης συνάντηση μαζί του και για τη θετική διάθεση που επέδειξε για την επίλυση των θεμάτων . Επίσης, ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κο Κότσιρα και τον Πρόεδρο της κοινότητας των Ερυθρών κο Παγώνη για την οργάνωση της συνάντησης .