Α.Σ. Ερυθρών : Πιστοποίηση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ερυθρών κατά AGRO 2.1 & 2.2 στο βαμβάκι.

Τα πρότυπα AGRO 2-1 AGRO 2-2  προδιαγράφουν τις γενικές απαιτήσεις για την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, με στόχο την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων και την  υιοθέτηση φιλοπεριβαλλοντικών μεθόδων παραγωγής. Εφαρμόζονται από γεωργικές εκμεταλλεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ορθολογική διαχείριση εισροών και βέλτιστη εφαρμογή καλλιεργητικών επεμβάσεων.

Σύντομη περιγραφή

Τα πρότυπα AGRO 2-1 AGRO 2-2 περιγράφουν τις απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνεται μία γεωργική εκμετάλλευση, προκειμένου να πιστοποιηθεί για την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης  στην παραγωγή των προϊόντων της.

Το πρότυπο AGRO 2-1 (Προδιαγραφή) καθορίζει τις γενικές απαιτήσεις ώστε να διευκολύνει τη Γεωργική εκμετάλλευση να διαμορφώνει τη δική της πολιτική για το περιβάλλον και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει τη δέσμευση για συνεχή βελτίωση και έχει στόχο την αειφορία.

Το πρότυπο AGRO 2-2 (Απαιτήσεις για την εφαρμογή στη φυτική παραγωγή) περιγράφει τις τεχνικές και νομικές απαιτήσεις της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη φυτική παραγωγή που συνοδεύουν το πρότυπο AGRO 2-1. Οι παραγωγοί-μέλη της γεωργικής εκμετάλλευσης είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες παραγωγής, και να τηρούν αρχεία καταγραφών των πρακτικών που εφαρμόζουν με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων, τη διασφάλιση της υγείας των παραγωγών και των καταναλωτών και την προστασία του περιβάλλοντος.